top of page

Bevissthet om valg og ansvar i en uforutsigbar verdenDet er interessant at vi hele tiden tar våre valg bevisst og ubevisst. En seilbåt uten ror, seiler av sted dit hvor vinden blåser. Er du med på ferden, havner du kanskje på en eller annen strand hvor du er en del av andre sine planer eller behov?


Mitt indre kompass, med basis i mine verdier som virkelig betyr noe, kan gi meg en ledetråd om ønsket retning og hva jeg trenger for å holde i rorkulten med stø kurs når det blåser som verst.


Når jeg er bevisst min egen situasjon, kan jeg velge å akseptere at det er slik akkurat nå, for så å reflektere hvordan dette tjener meg og hva jeg trenger for å komme videre.


I en arbeidshverdag tar vi valg hver dag, som påvirker vår situasjon og våre omgivelser. Det kan være valget om å ta ansvar, gå på jobb, gi oppgavene en større mening og det kan være valget om å ta ansvar for vårt eget bidrag til felles mål og resultat.


Noen ganger kan det virke som vi ikke har noe annet valg, fordi konsekvensene er store ved å velge bort det trygge og kjente. Vi blir da i det «trygge» selv om det ikke tjener oss helsemessig eller økonomisk. Her kan en god bevisstgjøring og sortering være til god hjelp og støtte til å ta ditt verdibaserte og riktige valg.


Noen gode bevisstgjørende spørsmål kan være;


Hvorfor fortsetter jeg med dette?


Hvordan tjener dette meg videre?


Hva skal til for å velge noe annet?


Hvilke ressurser trenger jeg hos meg selv og andre for å ta et ansvarlig og godt valg?


«Når du innser at din livssituasjon til enhver tid er et resultat av dine valg, da tar du ansvar for livet ditt. Når du tar ansvar for livet er du fri»


(Sitat fra «Ta utfordringen» av Erik Møller)


127 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

ความคิดเห็น


bottom of page