top of page

Engasjement, arbeidsglede og flyt


Husker du den følelsen når du virkelig var engasjert i noe og hver eneste celle i kroppen frydet seg over din gode energi og ditt unike fokus på oppgaven. Når du også glemte tid og sted og var oppslukt av din iver og nysgjerrighet etter å finne gode løsninger på utfordringer underveis. Du har kanskje kjent på denne følelsen av å være i god flyt og oppleve mestring og glede på jobben.


Engasjement kommer ofte når vi tar ansvar og er bevisst på hvorfor vi jobber oppgaven og har gitt den en viktig mening. Vi kan også se engasjementets resultat gjennom utførte oppgaver, som leveres til riktig tid og med god kvalitet.


Kanskje en kollega har inspirert deg med sitt initiativ, sin entusiasme eller glede over en oppgave som krevde et høyt engasjement over tid. Hva er det denne kollegaen sier og gjør i sitt engasjement? Ofte kan vi gjenkjenne en sterk motivasjon og drivkraft i en bestemt retning, med tydelig kroppsspråk, bestemt tonefall og et klart språk. Personen fremstår gjerne overbevisende i sin argumentasjon og sine meninger basert på sin hensikt og sitt mål.


Går det an å påvirke vårt eget engasjement hvis det er lavt og vi kjenner på ulyst og sviktende motivasjon for en oppgave?

Jeg stiller gjerne spørsmålet; Hva vil dette gi meg?

Et godt svar vil bevisstgjøre meg på meningen og motivasjonen min. Noen ganger er det en god hjelp å bestemme seg for å ta første skritt og komme i gang med det du skal gjøre. Jeg sier som Nike, «Just do it!»


Hvordan er ditt engasjement i dag for dine oppgaver?


Når er du en god rollemodell for engasjement og arbeidsglede?

49 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page