top of page

Gi slipp!Det er så lett å holde fast ved det kjente og kjære, som alltid har vært der og skaper trygghet og forutsigbarhet. «Sånn er jeg bare», kan vi ofte høre, og tenke «Ja, sånn er du!»

Samtidig vet vi at du og jeg er så uendelig mye mer enn den følelsen, den tanken, den holdningen, eller den adferden.


Hva skjer når du blir oppmerksom på dette? «Ja, jeg er faktisk mye mer enn den følelsen»

Da endres fokuset med nysgjerrighet på hva dette andre er og ubevisst gir vi slipp.

Når vi gir slipp på noe, blir det plass til noe mer. Gir vi slipp på sinne eller irritasjon, kan det bli åpning for glede eller takknemlighet. Gir vi slipp på frykt, som er rotfestet i fortid og ofte bæres frem i fremtid, er det ny plass til å våge, være modig, å tørre og være akkurat den du er.


Kan vi trene på dette? Ditt gamle mønster vil trolig kjempe imot i starten fordi du blir utfordret på å våge deg ut i ukjent terreng hvor du blir utfordret på å gjøre noe nytt som du kanskje ikke har prøvd før. Akkurat som en ettåring som tar sine første modige skritt, faller og reiser seg igjen, og øker likevel sin sikkerhet og mestring.


Det er viktig med gode rutiner i hverdagen, samtidig som det er utviklende å kunne observere de underveis om de virkelig tjener deg. Kan det være inngrodde uvaner som er begrensende for ditt liv og dit du virkelig vil?

Når du virkelig er bevisst og til stede i hva du velger å gjøre og hvorfor du gjør det, er det lettere å sortere hva du kan velge bort, eller gi slipp på.


Hva er viktig for deg å kunne gi slipp på?


20 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page