top of page

Hjelp, jeg har ikke tid!


Har du noen gang kjent på den følelsen på jobb? Når det er flere oppgaver som haster og alle er like viktige. Når du legger deg om kvelden og fortsetter å jobbe mens du sover for å bli ferdig i tide. Ofte med den samme oppgaven som gjentas om og om igjen. Dette kan være kjennetegn på at du trenger å gire ned med en solid pause. Hos noen med en sterk indre «pusher» er ikke pause noe tema, de kan kjøre seg så hardt at de stuper, kanskje med en langvarig sykemelding med merkelappen utbrent.


Her kan det være flere løsninger, selv om det ikke alltid er så lett å se disse når man er i «hamsterhjulet», eller som Ivar Vehler sier «i orkanens vold»


En god meditasjon, eller mindfulness øvelse vil kunne hjelpe deg å se ditt eget stress utenifra på avstand, som en observatør. Dette kan være et grunnlag for en god sortering av oppgaver, og gi en mulighet for prioritering av det som er viktigst uten å skape stress.

Vissheten om å aktivt jobbe med utfordringen eller problemet gir ofte en følelse av mestring og ny energi. Lar vi det skure og gå uten å ta tak i det, blir det større for hver dag som går.


En god ide kan være å kartlegge hva du bruker tiden til i løpet av en uke. Legg merke til hva du velger å si ja til, eller hva du velger bort og sier nei til.


Hvordan ønsker du å prioritere tiden din?


26 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page