top of page

I hvilken retning går du og hva bærer du med deg på veien?
I dagens samtaler er det ofte høstdepresjon som er utfordringen og tema. Det er noe med endringen i årstidene som påvirker oss og setter i gang tanker og følelser. Fra en overveldende fargeprakt til nakne, kalde grener som møter en stormende vinter.


«Jeg blir alltid deppa om høsten» fikk jeg høre av en som jeg hjelper med å komme videre.


Mange av oss er sensitive for årstidenes endringer, som ofte forsterker andre endringer på jobb eller privat. Kanskje er det en kollega som plutselig tar over dine oppgaver og det som tidligere ga deg mening.

Har du en leder som er mer opptatt av transaksjoner enn sine medarbeidere og er lite tilgjengelig for en ønsket samtale?

Er det en kommende nedbemanning med permittering som blir det neste?

Når regningsbunken hilser på sprengte kreditter og du må velge mat eller strøm, er det ikke rart om noe av gnisten og engasjementet forsvinner. Utfordringer på jobb gir ofte utfordringer privat og motsatt.


Det er ikke så lett å se hva som skal gjøres eller trenger endring, når tankene flyr med veddeløpsfart i en nedadgående spiral. Gode råd blir ofte besvart med, «Det har jeg prøvd før, det funker ikke!» eller; «sånn er det bare, det går ikke an å gjøre noe med dette!»


Sorteringsarbeidet kan være krevende, men er en viktig start da dette gir økt bevissthet og en god innsikt i dagens realitet. Skriv ned de viktigste områdene som er utfordrende i prioritetsrekkefølge og hva du selv kan starte med i dag innen 24 timer. Når du har startet er du allerede over dørstokken og på vei i riktig retning.


Hva har du med deg i ryggsekken og hva trenger du hjelp til for å komme dit du vil?

9 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Kommentare


bottom of page