top of page

INNERTIER ELLER SKIVEBOM? Hvordan sette seg hårete, smarte mål og nå dem!

Hva er det du virkelig ønsker deg av hele ditt hjerte og som ville få deg til å føle deg spill levende om du nådde det? Noen mennesker setter seg virkelig hårete mål, som er vanskelige og utfordrende å nå og som krever mye planlegging, iherdig innsats og en urokkelig tro på å lykkes.

Hva er det som gjør at noen klarer å nå sine mål, selv om de er skyhøye og oppleves som urealistiske for den «vanlige, normale» gjennomsnittsmannen eller kvinnen i gata?


Noen selvhjelpsbøker beskriver drivkraften i utsagn som «Sikt mot stjernene!», «Du kan hvis du vil!» eller som Walt Disney så fint sa det; «If you can dream it, you can do it!»

Frank Beck har sagt; «Det er deg det kommer an på!».

Det sterkeste, vakreste og beste vokser ut av dem som har forstått hvor de vil, og hva det koster å komme dit. Av og til må du spytte i nevene!


En vesentlig suksessfaktor er å definere målet så godt du kan og gjøre det så attraktivt som overhodet mulig. Kan du beskrive målet som noe du virkelig brenner for, noe du har stor kjærlighet eller lidenskap til, noe som har stor verdi og vil bety noe helt spesielt for deg? Da er du langt på vei til å oppnå målet ditt. Om du i tillegg kan visualisere målet i sterke, vakre farger og kontraster, høre hvilke lyder som er tilstede og hvordan det smaker og lukter når du er der, er du enda nærmere målet. Til slutt kan du kjenne godt etter hvordan det føles å være i mål, hvordan kroppen, sinnet og sjelen din har det når du virkelig er der du ønsker å være.


Hvis du ønsker å virkelig komme i mål, er det helt avgjørende å sette en dato på måloppnåelse. Dette vil gjøre at du prioriterer lettere underveis, og gjør bevisste, verdibaserte valg på det du bruker tid og økonomi på, som igjen bringer deg videre i riktig retning. Når du har delt opp tidslinjen din i konkrete delmål, som kan bekrefte dette, har du et bevis på at du er på vei til å nå målet ditt.

For å øke forpliktelsen, ansvaret ditt og vedlikeholde din drivkraft og fart, hjelper det også å skrive ned målet og i tillegg dele det med noen du stoler på, som vil være med på å heie deg frem og være nysgjerrig på din fremdrift.

Nå er du endelig klar til å sette opp målet ditt i en handlingsplan med delmål og tidsfrister.

Det er viktig å sette opp en belønning underveis etter oppnådde delmål og til slutt en god feiring når du har nådd ditt hovedmål.

Om det blir behov for utsettelser eller andre justeringer, skriv ned årsakene slik at du er bevisst dine valg og prioriteringer. Her vil det være til god hjelp og visualisere målet på nytt og bruke alle dine sanser en gang til, for å fremkalle verdien i hva det vil bety for deg å nå målet ditt.

For å hjelpe deg selv å sette mål på en smart måte, er det en god idé å definere dine mål etter følgende oppskrift;

Spesifikt: Definer målet så tydelig og konkret som mulig.

Målbart: Det må være mulig å vite når du er i mål.

Attraktivt: Hvorfor vil du dette og hvorfor er det viktig for deg å nå målet?

Realistisk: Selv om målet er høyt må du kunne si ja til at det er gjennomførbart.

Tid: Sett en dato for når du ønsker å ha nådd målet ditt.

Økologisk: Hva betyr det for dine omgivelser, familie, venner, kolleger at du når målet ditt?

Formulert positivt: Skriv hva du ønsker å oppnå med alle de positive fordelene det vil gi deg.


Gode egenskaper for å lykkes på veien er ditt fokus, din utholdenhet og din sterke vilje, at du virkelig bestemmer deg, eller som Nike sier, «Just do it!»


Hvilke mål vil være viktige for deg fremover?

Vil du vite mer om hvordan du kan nå dine mål, ta kontakt med

Helbedrift.no

– for deg som ønsker å bruke mer av ditt potensiale!

147 visninger1 kommentar

Siste innlegg

Se alle

1 Comment


Unknown member
Nov 24, 2020

du valgte veldig godt et bilde til bloggen din, men jeg tror det kan gjøres bedre. sjekk ut bloggen min, og jeg er sikker på at innholdet ditt blir mye bedre https://fixthephoto.com/blog/photography-tips/

Like
bottom of page