top of page

Lidenskap for jobben

Oppdatert: 27. jan. 2022På vei hjem fra dagens meningsfulle jobb med refleksjoner over gode samtaler. Kollegaer med sterke verdier som er til stede og byr på seg selv, med ønske om å løfte andre og spille de gode. Jeg kjenner en varm følelse av takknemlighet over å være en del av noe som skaper verdi for fellesskapet.


Jeg tenker at jeg har den beste jobben i verden, som får lov til å være med på å gi noe til andre, som trenger et løft for å komme videre. Kanskje det er en som trenger å bli sett for den unike personen man er, uavhengig av sine prestasjoner og hva omgivelsene måtte si og mene om disse.


Jeg møter mange mennesker i livet som har delt sin lidenskap for sitt fag.

De har ofte et brennende engasjement, med entusiasme og glede over å formidle dette.

Når jeg spør om hemmeligheten bak deres drivkraft, forteller de gjerne om en stor kjærlighet til sitt yrke. Gleden over å mestre noe, dele kunnskap og skape noe, som også har stor verdi for andre. I tillegg til en solid forankring med jobbens betydning.


Kokken som elsker å lage mat til sine kunder, som legger sin sjel i å friste våre ganer og smaksløker med sine kulinariske retter. Forskeren som opplever at dagene blir til netter i sitt laboratorium under mikroskopets hemmeligheter. Eller kirurgen som dedikerer sitt liv til å hjelpe og redde andres verdifulle liv.


Når du har lidenskap for noe, så lader du ditt eget batteri. Dette forutsatt at du også har harmoni og balanse i det du gjør. Det er lettere å ha fokus på veien fremover og mulige mål når din motor er topp ladet.


Følg hjertet ditt og finn ut hva som er din lidenskap.


83 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page