top of page

Min verdifulle kollegaNår gjessene flyr i v-formasjon, bytter de på å lede i front. Det samme ser vi hos syklister i et landeveisritt, som bytter på tet-plasseringen for å spare krefter og kunne nå målet raskere.


Fordi vi bytter på å dra lasset og har en god delingskultur, blir resultatet for hver enkelt og teamet bedre, i motsetning til når man jobber alene. Samspill, fellesskap og lagånd skaper gode assosiasjoner og styrker teamets trivsel, glede og robusthet til å håndtere utfordringer.


Hvordan er det å komme på jobb og få et smil og et godt blikk som sier; «Jeg ser deg, anerkjenner deg og inkluderer deg i teamet.»

Hvordan oppleves det når din kollega spiller deg god ved å anerkjenne deg for dine styrker og gode kvaliteter? Begge eksemplene vil ofte gi økt motivasjon, engasjement og arbeidsglede for begge parter, som er en del av et godt medarbeiderskap.


Hva gjør du for din kollega i dag?

I disse hybride hjemmekontor tider kan det være utfordrende å gi verdifulle bidrag bare på en skjerm. Vi fanger ikke opp den tredimensjonale helheten med kroppsspråk, energi og tilstedeværelse, som vi gjør i et fysisk møte. For å bygge sterke team trenger vi også fysiske møter og gode samtaler med våre kollegaer for å få til det gode samspillet mot felles mål.


Hvordan støtter du en kollega som sliter privat eller på jobb?

Den beste støtten gir vi når vi bryr oss med å være til stede og lytte på flere nivåer. God deling skaper tillit og kan være et godt grunnlag for å bygge en god relasjon.


Takk for at du er min verdifulle kollega!


82 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page