top of page

PÅFYLL AV ENERGI I EN UTFORDRENDE HVERDAG!


Jeg har ofte vært så heldig å kunne kjenne på gode reserver med energi og er dypt takknemlig for dette. En sterk følelse av en god kraft som jeg kan bruke fysisk eller mentalt til å trene og utvikle mine ferdigheter. Har også reflektert over hvordan jeg får nødvendig energipåfyll og hvilke kilder, personer eller situasjoner, som bidrar til dette.


Når jeg får brukt mine evner som et bidrag til fellesskapet i bedriften, fylles jeg av ny energi og er klar til nye utfordringer. Eller når andre mennesker trenger bistand og hjelp til å komme videre, får jeg god energi av å kunne dele mine kunnskaper og erfaring. Når batteriene er fulle, er det som om alt går mye lettere – vi er lysere til sinns og får gjort mange av våre daglige gjøremål både på jobb og privat.


Jeg har også erfart det motsatte når negativitet og stress tar overhånd og tømmer mitt eget reservelager. Da kan jeg oppleve en økende frustrasjon og blir utfordret på min motivasjon, vilje og tiltakslyst. Når jeg er bevisst dette, bruker jeg gjerne coaching, mindfulness, yoga eller annen trening som gode verktøy for å bearbeide dette.


Hvordan er det mulig å sikre nødvendig påfyll og balanse i vårt hektiske arbeids- og privatliv?


Med stadig økende krav i samfunnet til mer effektivitet med forventninger om å produsere mer på kortere tid og samtidig være full av energi. Du skal helst være et Ja-menneske som er blid og positiv hele tiden og gjerne studerer ekstra på kvelden for å øke din kompetanse på jobben. I tillegg har du kanskje små barn eller andre i familien som trenger din tid til pleie og omsorg. Hos mange kan dette gi en følelse av ikke å strekke til, når alle krever noe av deg som du ikke opplever å kunne innfri. Som en følge av dette øker stresset i kroppen, som igjen fører til muskelplager, stiv nakke, høyt blodtrykk, migrene eller andre plager. Under stress og høyt tempo kan opplevelsen ofte være at alt haster, alt er viktig og vi «brannslokker» for å overleve.


I Hel bedrift tror vi på faste kvalitetspauser som påfyll i hverdagen for å opprettholde en god balanse og få frem det beste potensialet i hver enkelt medarbeider. Vi benytter coaching for å finne ut hva som er best for den enkelte medarbeiders behov og trivsel på jobben. Det vil kunne hjelpe deg å sortere dine oppgaver, hjelpe deg å prioritere det som er viktigst og det som kan planlegges.


Eksempel på en god kvalitetspause kan være yoga. En sentral og viktig treningsform som alle kan utføre og som forebygger sykefravær ved å redusere muskelspenninger. Yoga gir deg økt smidighet, bedre pust, mer fokus og økt tilstedeværelse.


En annen kvalitetspause kan være mindfulness. Vi har erfart at jevnlig trening med øvelser i mindfulness hjelper deg å akseptere endringer, øker din tilstedeværelse her og nå med økt fokus, mer ro og balanse.


I Hel bedrift ønsker vi at yoga, coaching og mindfulness skal være faste tilbud til din bedrift.


Påfyll av energi handler også om riktig kosthold og trening. I tillegg inngår ofte massasje og fysioterapi som viktige behandlingsformer for å løse opp spenninger og blokkeringer. Vi vil derfor på forespørsel også kunne tilby dette og tilpasse det til den enkelte bedrift og medarbeiders behov.


Vårt mål er å øke trivsel og resultater hos medarbeidere i din bedrift og forebygge sykefravær. Er du nysgjerrig på hva vi kan få til i din bedrift?

- Ta kontakt på post@helbedrift.no

105 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page