top of page

Takknemlighet og oppmerksomt nærvær i førjulstidenEn vis mann har sagt; «Når du setter pris på det du har, vil du alltid ha nok»


I boka til Jay Shetty; «Tenk som en munk», skriver han om mohawkene som takker hver dag for folket, moder jord og alt som lever og vokser i samspill med naturen.


For meg er folket nære og dype relasjoner, som gode venner, kolleger eller familie med sterke bånd. Det kan være mennesker jeg møter på min vei, som stopper opp et øyeblikk for å dele av sin kunnskap og visdom. Noen jeg kan lære noe av ved å være til stede med takknemlighet.


I disse dager hører vi av og til; «Hva skal man gi til de som har alt?»

Noen ganger er en tjeneste verdifull, som å gi av din tid til noen som trenger det.

Kanskje en kollega som trenger hjelp til et pusterom i en hektisk tid med full kalender.


Takknemlighet over å kunne gi noe til andre og ta imot skaper god julestemning.

Se gleden i øynene til en uteligger, som får en varm suppe ved bålpanna, eller et smil med noen gode ord og en kopp kaffe.


Det er lett å klage over høye mat og strømpriser, selv om vi vet at det finnes mennesker i verden som ikke har strøm og mangler mat eller tak over hodet.

Den som klager over mye mas og stress på jobb, vet sikkert at det er mange som ville vært takknemlig om de hadde en jobb.


Hvordan kan du stoppe opp og være oppmerksomt til stede i dine juleforberedelser?


Forventninger og presset om å være med på kjøpekarusellen og alle forberedelser er godt innbakt i tradisjoner og kan være utfordrende å velge bort. Er du bevisst hvilke valg du gjør hver dag og hva de betyr for deg og dine omgivelser?


Kanskje stopper du opp et øyeblikk og legger merke til snøen som daler sakte ned?


Jeg ønsker deg en fin førjulstid med takknemlighet og oppmerksomt nærvær både på jobb og privat.


124 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comentarios


bottom of page