top of page

Tid - venn eller fiende?

Mindfulness:

Opplever du at tankene er mye i fremtid eller fortid og lite tilstede her og nå?

Du er ikke alene.

De fleste av oss planlegger det vi skal gjøre fremover og ofte med mange bekymringer knyttet til dette, da vi gjerne vil lykkes og gjøre ting riktig og feilfritt. En høy kritisk sans eller en perfeksjonist vil ofte bli stresset når det ikke går helt etter planen. Forskning sier at vi tenker omtrent 60000 tanker daglig, hvor rundt 80% er repetisjon. Da kan det bli mange gjentagelser av bekymringene.

Noen henger fast i sin fortid og bruker tankene og fokuset på ting de ikke har fått til, er misfornøyd med eller klager over det som har vært.

Mindfulness er et spennende område, som handler om oppmerksomt nærvær, som vil si å være 100% tilstede i det du opplever her og nå. Det handler om å bruke dine sanser; syn, hørsel, følelse, lukt og smak, for å øke nærværet til det som skjer.

Når du er tilstede får du faktisk med deg det som blir sagt fra din partner, barn, kollega eller en venn. Du vil merke at du lytter dypere og får med flere nyanser i samtalen, slik at du kan fange opp budskapet med ord, tonefall og kroppspråk på en bedre måte.

I mindfulness eksisterer ikke dømming om noe er bra eller dårlig, det handler om å gi en aksept til det som er akkurat nå. Ved å gi en aksept til det som skjer, vil du lettere kunne observere dine egne følelser i opplevelsen og registrere detaljer som du kan lære noe av videre. Du vil bli mer kjent med egne følelser og hvordan de kan tjene deg på best mulig måte.

Jevnlig trening med mindfulness øvelser vil øke din evne til tilstedeværelse og gi deg et verdifullt verktøy til å håndtere negativt stress, energityver i hverdagen og øke dine kommunikasjonsevner med mer balanse i kropp og sinn.

Legg merke til hvor pusten din er akkurat nå når du leser dette. Legg merke til hvordan du sitter eller står og eventuelle spenninger i kroppen.

Kroppen vår sier i fra med sine signaler når noe skal endres. Med god trening i mindfulness vil du legge merke til disse og kan gjøre justeringer.

Ta kontakt om du ønsker en prøvetime☺️


34 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page