top of page

Trenger vi forventninger?En forventning er et ønske om at et fremtidsbilde skal bli oppfylt basert på noe du har sett, hørt eller erfart. Forventninger knyttes ofte til høytider, ferie, jobb, partner, venner eller kanskje en ny bolig? Leverte påsken eller blåste den bort? Ble det en drømmeferie, eller kom du tilbake helt på felgen? Innfridde produktet det du forventet og reklamen lovet, eller var det skivebom? Hadde du kanskje urealistiske forventninger?

Hvordan ville ferien vært helt uten forventninger? Hvordan ville det være å akseptere ferien slik den ble, uten å dømme om den var bra eller dårlig? Bare være til stede i øyeblikket? Var du til stede her og nå med sansene i din opplevelse, eller var du i fremtiden? Ofte sammenligner vi med tidligere opplevelser, og gir en status ut fra dette.

Hva gjør forventninger med tilstedeværelsen her og nå? Hvordan ville det være å la seg overraske hver dag? Noe som uforutsett inntreffer som en gave med ny innsikt uten at det forventes noe tilbake? Med en gang vi har forventninger om noe, beveger vi oss fra nåtid til fremtid.

Legg merke til hva som skjer når du flytter fokuset ditt fra en forventning om noe, til her og nå.

90 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page