top of page

Kvalitetssøvn og prestasjoner på jobb


Hvordan er det når du våkner helt uthvilt, strekker deg som en myk katt og kjenner velvære i hele kroppen? Du har toppladede batterier og er klar til å starte en ny arbeidsdag med god energi.

Eller er det tungt og trått å våkne og kjennes ut som du har ligget våken hele natten uten overskudd og energi?


Vi sover nesten 1/3 av livet vårt. God søvn er avgjørende for overskudd på jobb og gode prestasjoner. Når vi sover, lader hjernen og kroppen, sorterer, renser og kvitter seg med avfall. Cellene fornyes, leges og vi styrker immunforsvaret vårt.


Noen jeg hjelper med livsmestring i hverdagen, sier at de ofte tar med seg uløste problem eller bekymringstanker inn på soverommet. En spiral av grublerier, endeløse snu-seg-rundt operasjoner og økende irritasjon over en hjerne som går på høygir uten å få sove.


Hvordan ville det være å legge tankene igjen utenfor døra? Hvor ville du da plassert disse?


Noen velger en mental kommode med skuffer de kan sortere tankene i, lukke skuffene med tankene om kvelden og åpne de neste dag med ny energi til å finne gode løsninger.


En god meditasjon om morgenen, kan øke kvaliteten på søvnen om natten, og bevisstgjøre deg på hva du trenger av gode avspenningsritualer før du legger deg.


Det er bare du som vet hva som er best for deg.


Sov godt!

14 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page